• Αρχική
  • Blog
  • Άσκηση για το κατοικίδιο: πόσο σημαντική είναι;

Άσκηση για το κατοικίδιο: πόσο σημαντική είναι;

Άσκηση για το κατοικίδιο: πόσο σημαντική είναι;

Ποιος είπε ότι η ώρα της άσκησης δεν μπορεί να είναι και ώρα παιχνιδιού; Η άσκηση του κατοικιδίου μας δεν σημαίνει μόνο μια απλή βόλτα ή το πέταγμα μιας μπάλας. Αυτά είναι μόνο η αρχή. Η άσκηση για το κατοικίδιο αποτελεί την ευκαιρία του να διασκεδάσει και να αποκομίσει παράλληλα όλα τα οφέλη της προπόνησης, σωματικά και πνευματικά.

 

Γιατί η άσκηση για το κατοικίδιο πρέπει να είναι στη λίστα των καθημερινών σας tasks

 

Άσκηση για καλή σωματική υγεία

Ακριβώς όπως και εμείς, τα κατοικίδια ζώα μας χρειάζονται τακτική σωματική δραστηριότητα για να διατηρούν το σώμα τους δυνατό και υγιές. Σκεφτείτε το ως εξής: κάθε άλμα του σκύλου για να πιάσει την μπάλα του τένις ή σπριντ της γάτας πίσω από το λέιζερ, αντιμετωπίζει και προλαμβάνει την παχυσαρκία, τον διαβήτη και την αρθρίτιδα. Η τακτική σωματική δραστηριότητα εξασφαλίζει ότι τα κατοικίδια παραμένουν ευκίνητα και ευλύγιστα, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών και ενισχύοντας τη συνολική τους υγεία.


 Άσκηση για ψυχική υγεία

Ευτυχισμένα κατοικίδια, γαλήνιο σπίτι: Ένα κατοικίδιο που βαριέται είναι ένα κατοικίδιο επιρρεπές στις αταξίες. Έχετε γυρίσει ποτέ σπίτι και βρήκατε τον καναπέ μασημένο ή τα διακοσμητικά στο πάτωμα; Είναι οι…συνέπειες της συσσωρευμένης ενέργειας ενός κατοικιδίου που έψαχνε διέξοδο. Η άσκηση για το κατοικίδιο είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανανεώσει τη διάθεσή του και να μειώσει όποιο άγχος και περίεργη συμπεριφορά μπορεί να έχει.

 

Άσκηση για... σύσφιξη σχέσεων

 Δυνατές σχέσεις: η άσκηση για το κατοικίδιο δεν είναι μόνο ευεργετική για το σώμα και το μυαλό τους, αλλά και για τη δική σας σχέση μαζί του. Μια πεζοπορία στη φύση, παιχνίδια στην αυλή ή ακόμα και μια DIY διαδρομή εμποδίων στο σαλόνι σας, μπορεί να κάνει τη σχέση σας πιο δυνατή και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ σας.

 

Ένα κατοικίδιο κουρασμένο από το πολύ παιχνίδι, είναι ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο. Εξάλλου, αυτό δεν είναι το ζητούμενο;

Οι πληροφορίες που περιέχονται στον άρθρο έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την κτηνιατρική εξέταση, διάγνωση και χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Ποτέ μην αγνοήσεις τις συμβουλές που σου έδωσε ο κτηνίατρος σου επειδή κάτι διάβασες στο petexplorer. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον η περίεργο σύμπτωμα, κάλεσε αμέσως τον Κτηνίατρο σου.