• Αρχική
  • Blog
  • Επιλογή κτηνιάτρου: Όσα πρέπει να ξέρεις και πως θα βρεις κτηνίατρο στην περιοχή σου

Επιλογή κτηνιάτρου: Όσα πρέπει να ξέρεις και πως θα βρεις κτηνίατρο στην περιοχή σου

Επιλογή κτηνιάτρου: Όσα πρέπει να ξέρεις και πως θα βρεις κτηνίατρο στην περιοχή σου

Η επιλογή του κατάλληλου κτηνίατρου

Η τακτική επίσκεψη ρουτίνας σε έναν εξειδικευμένο κτηνίατρο συνιστά μία από τις πιο απαραίτητες υποχρεώσεις κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου. Η επιλογή του κατάλληλου ειδικού για τον σκύλο μας, την γάτα, τον παπαγάλο ακόμα και το χελωνάκι μας, αποτελεί μια από τις πιο κομβικές αποφάσεις που καλούμαστε να λάβουμε.

Ο κτηνίατρος θα λειτουργήσει συχνά ως η πρώτη γραμμή επικοινωνίας για πολλά από τα θέματα που ίσως προκύψουν από την συμβίωση με το κατοικίδιο, ειδικά τους σκύλους και τις γάτες. Επιπλέον, οφείλουμε να διαλέξουμε κάποιον, ο οποίος μας εμπνέει τόσο ασφάλεια όσο και εμπιστοσύνη. 

Πως θα βρω κτηνίατρο στην περιοχή μου

Όσο για την ιδανική επιλογή, πλέον βρισκόμαστε στην εποχή της τεχνολογικής έκρηξης και το διαδίκτυο έρχεται να λύσει τέτοια ζητήματα. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα petexplorer.gr, έχει δημιουργηθεί γι'αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Η μηχανή αναζήτησης του petexplorer.gr, κάνει την δουλειά για εμάς, δηλαδή αναζητά και παρουσιάζει τους καλύτερους κτηνίατρους της ευρύτερης περιοχής, όπου και αν που βρισκόμαστε. 

Μια πρώτη συνάντηση

Αφού κατασταλάξουμε στους γιατρούς που πληρούν τα κριτήρια μας για τη βέλτιστη φροντίδα του κατοικιδίου μας, πραγματοποιούμε μια επίσκεψη ώστε να γνωρίσουμε τον χώρο και να συστηθούμε από κοντά με τον, πιθανότατα, πιο σημαντικό άνθρωπο στην ζωή του pet μας. Στην πρώτη αυτή αναγνωριστική συνάντηση δεν χρειάζεται να φέρουμε μαζί τον μικρό μας φίλο.

Αφού διασφαλίσουμε πως όλα βαίνουν καλώς και μείνουμε ευχαριστημένοι με τον χώρο, την οργάνωση, την καθαριότητα αλλά και τους ειδικούς όσον αφορά τον επαγγελματισμό τους, την συνέπεια και το κατά πόσο μας εμπνέουν εμπιστοσύνη βάσει των δικών μας προσωπικών κριτηρίων, μας μένουν δύο ακόμα πολύ βασικά βήματα. 

Κόστος

Ανάλογα με το budget μας, οφείλουμε να συγκρίνουμε τις υπηρεσίες και την εμπειρία μας με τον κάθε επαγγελματία, ώστε να καταλήξουμε στον κατάλληλο. Στόχος μας είναι να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη από την, ούτως ή άλλως, ακριβή κτηνιατρική περίθαλψη. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθούμε και σχετικά με τις ασφάλειες κατοικιδίων.

Διαθεσιμότητα

Ο τελευταίος παράγοντας που συντελεί στην επιλογή του κτηνιάτρου είναι σαφώς η πολιτική αυτού σχετικά με την διαθεσιμότητα σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης. Ιδανικά, αναζητούμε κάποιον ο οποίος σε περίπτωση ανάγκης, θα είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο ώστε να μας παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούμε.

Τελικά, η καλύτερη συμβουλή είναι να ακολουθήσουμε το ένστικτο το δικό μας και του σκύλου ή της γάτας μας.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στον άρθρο έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την κτηνιατρική εξέταση, διάγνωση και χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Ποτέ μην αγνοήσεις τις συμβουλές που σου έδωσε ο κτηνίατρος σου επειδή κάτι διάβασες στο petexplorer. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον η περίεργο σύμπτωμα, κάλεσε αμέσως τον Κτηνίατρο σου.