• Αρχική
  • Blog
  • Κολοκύθα: είναι ασφαλής για τα κατοικίδια;

Κολοκύθα: είναι ασφαλής για τα κατοικίδια;

Κολοκύθα: είναι ασφαλής για τα κατοικίδια;

Κολοκύθα: το κλασσικό λαχανικό του φθινοπώρου είναι εδώ και βρίσκεται στα καλύτερά του! Όσοι έχουμε ακούσει για τα οφέλη της κολοκύθας, μια τροφή τόσο θρεπτική και υγιεινή, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν είναι ασφαλές να την δώσουμε και στα κατοικίδιά μας.

Η σύντομη απάντηση είναι, φυσικά ναι! Η κολοκύθα όχι μόνο είναι ασφαλής για τους τριχωτούς και μη φίλους μας αλλά προσφέρει μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών και οφελών για την υγεία τους. Δεν είναι τυχαίο το ότι συγκαταλέγεται στις υπερτροφές (superfoods).

Υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες

Ένα από τα βασικά της οφέλη είναι η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην πέψη και μπορούν να βοηθήσουν στο γαστροοισοφαγικό σύστημα των κατοικίδιων, τόσο στη διάρροια όσο και στη δυσκοιλιότητα.

Χαμηλές θερμίδες

Η κολοκύθα αποτελεί ένα χαμηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμο, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για τον έλεγχο του βάρους και την πρόληψη της παχυσαρκίας, στην οποία κάποια κατοικίδια είναι πιο επιρρεπή: όπως για παράδειγμα τα σκυλιά ράτσας Labrador, Pug, Beagle και οι μεσήλικες, στειρωμένες γάτες που μένουν και κινούνται αποκλειστικά μέσα στο σπίτι.

Πηγή βιταμινών Α,C,E και καλίου

Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και Ε, που συμβάλλουν σε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και στην υγεία του δέρματος και της τρίχας. Επιπλέον, είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά στον έλεγχο της πίεσης του αίματος και υποστηρίζει την σωστή λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος των κατοικιδίων.

Πηγή βήτα καροτίνης

Ξέρατε γιατί η κολοκύθα είναι πορτοκαλί; Το φωτεινό πορτοκαλί χρώμα στα λαχανικά αποτελεί μια ένδειξη υψηλής περιεκτικότητάς σε βήτα-καροτένιο. Το βήτα-καροτένιο είναι αντιοξειδωτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, υποστηρίζει τη γενική υγεία των ματιών, και προάγει ένα γυαλιστερό και υγιές τρίχωμα.

Πως να ενσωματώσω την κολοκύθα στη διατροφή του

Μπορείτε να την σερβίρετε μαγειρεμένη και πολτοποιημένη ή στη φυσική της μορφή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι αφαιρέσατε τους σπόρους και την φλούδα αν τη δίνετε ωμή. Είναι κατάλληλη για σκύλους, γάτες ακόμα και τους φτερωτούς μας φίλους. Ξεκινήστε με μικρές ποσότητες για να δείτε πώς αντιδρούν τα κατοικίδιά σας και συμβουλευθείτε τον κτηνίατρό σας αν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία ή ερωτήση.

Αυτό το φθινόπωρο λοιπόν, προσφέρετε στα αγαπημένα σας κατοικίδια την θρεπτική και νόστιμη κολοκύθα. Θα σας ευγνωμονουν με χαρούμενες κουνιστές ουρές, φτερουγίσματα, και γουργουρητά ευχαρίστησης.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στον άρθρο έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την κτηνιατρική εξέταση, διάγνωση και χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Ποτέ μην αγνοήσεις τις συμβουλές που σου έδωσε ο κτηνίατρος σου επειδή κάτι διάβασες στο petexplorer. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον η περίεργο σύμπτωμα, κάλεσε αμέσως τον Κτηνίατρο σου.