• Αρχική
  • Blog
  • Πάσχα και κατοικίδια: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Πάσχα και κατοικίδια: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Πάσχα και κατοικίδια: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να συμπεριλάβουμε τον χνουδωτό φίλο μας στις γιορτές. Ενώ τα κατοικίδια μπορούν να είναι υπέροχοι σύντροφοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου, είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε κατά νου ότι ορισμένες πτυχές των διακοπών μπορεί να είναι αγχωτικές για τον τετράποδο σύντροφό μας.

Από τους δυνατούς θορύβους μέχρι τα ταξίδια, ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε το Πάσχα μια διασκεδαστική και ασφαλή περίοδο για τα κατοικίδια μας.

Δυνατοί ήχοι

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες το Πάσχα, κυρίως για εμάς τους ιδιοκτήτες σκύλων, είναι ο φόβος των δυνατών θορύβων. Η Ανάσταση γιορτάζεται συχνά με πυροτεχνήματα, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα τρομακτικό για τα σκυλιά.

Για να κατευνάσουμε το άγχος των κατοικίδιων μας, μπορούμε να επενδύσουμε σε προϊόντα κατά του στρες για γάτες και σκύλους. Για παράδειγμα ένα γιλέκο κατά του άγχους ασκεί ήπια πίεση στο σώμα του κατοικίδιού μας, κάτι που μπορεί να το ηρεμήσει κατά τη διάρκεια στρεσογόνων καταστάσεων.

Επιπλέον, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο για να αποσυρθεί το κατοικίδιο ζώο μας σε περίπτωση που υπερδιεγερθεί από τους κρότους. Αυτό μπορεί να είναι το κλουβί μεταφοράς του , ένα καθορισμένο δωμάτιο ή απλά ένα ζεστό μέρος στο σπίτι μας όπου ο μικρός μας φίλος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Για παράδειγμα, ο σκύλος του PetExplorer, όταν φοβάται πηγαίνει σε μία γωνία της κουζίνας και κουρνιάζει, του αφήνουμε λοιπόν αυτό το σημείο ελεύθερο σε περίπτωση που νιώσει την ανάγκη να πάει εκεί.

Εκδρομή με το κατοικίδιο

Εάν σχεδιάζουμε να ταξιδέψουμε με το κατοικίδιό μας το Πάσχα, η προετοιμασία είναι το κλειδί.

Καλό είναι να αρχίσουμε να εξοικειώνουμε τον σκύλο ή τη γάτα μας με τα ταξίδια με αυτοκίνητο, πηγαίνοντάς τα πρώτα σε μικρές διαδρομές, ώστε να συνηθίσουν το αυτοκίνητο και την κίνηση στον δρόμο.

Φροντίζουμε να πάρουμε μαζί όλα τα απαραίτητα για το κατοικίδιό μας, όπως τροφή, νερό και τυχόν φάρμακα που μπορεί να χρειαστεί. Αν ταξιδεύουμε με σκυλάκι, προγραμματίζουμε διαλείμματα στη διαδρομή ώστε να επιτρέψουμε στον σκύλο μας να τεντώσει τα πόδια του και να ανακουφιστεί.

Παιχνίδι στο σπίτι

Αν αποφασίσουμε να μείνουμε σπίτι για το Πάσχα, μπορούμε ακόμα να βρούμε τρόπους να συμπεριλάβουμε το αγαπημένο μας κατοικίδιο στις γιορτές.

Μπορούμε να πάμε για μακρινούς περιπάτους ή πεζοπορίες με τον σκύλο μας, να παίξουμε το αγαπημένο παιχνίδι της γάτας μας ή ακόμα και να οργανώσουμε ένα πασχαλινό κυνήγι αυγών ειδικά για κατοικίδια. Ωστόσο, θα φροντίσουμε να κρατήσουμε μακριά τυχόν πασχαλινά γλυκά ή λιχουδιές, καθώς η ανθρώπινη τροφή μπορεί να είναι τοξική για τα ζώα.

Γνωρίζουμε ότι δεν απολαμβάνουν όλα τα κατοικίδια τα ίδια πράγματα, επομένως προσέχουμε τη συμπεριφορά των χνουδωτών φίλων μας κατά τη διάρκεια του Πάσχα, παρατηρούμε τη γλώσσα του σώματός τους και αποφεύγουμε να τους αναγκάζουμε να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που τους κάνουν να νιώθουν άβολα.

Καλό Πάσχα από το PetExplorer!

Με λίγη προετοιμασία και υπομονή, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να κάνουμε τις γιορτές μια διασκεδαστική και ασφαλή εμπειρία για εμάς και το κατοικίδιό μας. 

Ας απολαύσουμε λοιπόν την παρέα των χνουδωτών μας φίλων και την ευκαιρία για ανανέωση που μας προσφέρει το Πάσχα, δημιουργώντας όμορφες στιγμές μαζί τους.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στον άρθρο έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό και δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την κτηνιατρική εξέταση, διάγνωση και χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Ποτέ μην αγνοήσεις τις συμβουλές που σου έδωσε ο κτηνίατρος σου επειδή κάτι διάβασες στο petexplorer. Αν παρατηρήσεις κάτι επείγον η περίεργο σύμπτωμα, κάλεσε αμέσως τον Κτηνίατρο σου.